Mitä omega-3-rasvahapot ovat?
Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita löytyy tietyistä elintarvikkeista, kuten rasvaisesta kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Jotkut niistä ovat välttämättömiä rasvahappoja, koska keho ei pysty tuottamaan niitä itse.
Mikä ero on EPA:n ja DHA:n välillä?
EPA (eikosapentaeenihappo) ja DHA (dokosaheksaeenihappo) ovat molemmat omega-3-rasvahappoja, mutta niillä on erilaiset rakenteet ja ne esiintyvät eri pitoisuuksina ruoassa.
Täytyykö omega-3-rasvahapot aina saada kalasta?
Ei, omega-3-rasvahapot voivat olla peräisin myös muista lähteistä, kuten leväöljystä, pellavansiemenistä, saksanpähkinöistä ja chiansiemenistä. Leväöljyä käytetään usein kasvipohjaisena vaihtoehtona kalaöljylle.